Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Lift it!
Game FactoryLift it!

Vertaling beschikbaar.

Gauding Per
2014
constructie
co÷peratief
gezellige sfeer
1
8
vanaf 5 Ó 8j
16' tot 45'
F-D-I-E
moeilijker
30,00 EUR 
... 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een plezant constructiespel! Het bouwen van blokkenbouwsels kan leiden tot hilarische taferelen. Het bouwen met een kraanarm in de hand of op het hoofd vergt enige oefening, maar zorgt voor een erg leuk spel!

Uitgebreid:

'Lift it' is een leuk familiespel waarbij spelers blokkenbouwsels vanop bouwkaarten moeten nabouwen. De blokken hebben verschillende kleuren en vormen. Met een kraanhaak moeten ze de juiste constructie binnen een tijdslimiet bouwen.

Voor elke correct geplaatste blok verdien je een punt, en maak je de constructie binnen de aangegeven tijdslimiet, dan verdien je vier punten extra. De verdiende punten geven aan hoeveel vakjes je vooruit mag op het spelbord. Afhankelijk van het vakje waarop je terecht komt, moet je de bouwsels construeren met de kraanarmen in de hand, op het hoofd, of mag je kiezen. Het kan ook zijn dat je een duel moet aangaan met je tegenstander, of dat je tegenstander het bouwproject moet uitleggen wat er op het kaartje staat en obv deze uitleg wordt de constructie gebouwd.Het bouwen van de blokkenbouwsels vraagt wat inoefening, maar daarna wordt het echt wel plezant. Het vraagt ook stalen zenuwen, niet alleen doordat je behendig de kraanhaak moet kunnen bedienen, maar ook omdat dit alles binnen een bepaalde tijdslimiet moet gebeuren.Dit is een leuk constructiespel, vraagt wel enige oefening en ruimtelijk inzicht.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15