Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Croassimo
DjecoCroassimo

Vertaling beschikbaar.

Rabreau Antoine
...
vaardigheid
verzamelen
strategie
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
19,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Verzamel zoveel mogelijk muggen door een kikker in het juiste vakje te doen springen. Speel de actiekaarten op het juiste moment uit om zoveel mogelijk muggen te verdienen.

Uitgebreid:

Deze mooie doos nodigt onmiddellijk uit om te spelen. Het spel wordt in en op de doos gespeeld. Een speler doet een plastic kikker springen in de doos. Naargelang het vakje waar hij belandt, mag hij een aantal vakjes vooruit. Op dit vakje staat hoeveel kaarten de speler mag nemen. Die kaartjes kunnen muggen (1 punt), vissen (-1 punt want per vis moet een mug weggedaan worden) of actiekaarten zijn. Een actiekaart mag tijdens n van de volgende rondes gespeeld worden. Op het einde van het spel worden de punten opgeteld. We raden aan om voor het spelen de springkikker eens uit te testen. Daarnaast is het met jongere speler niet zo evident om te richting (van de klok) op het spelbord te onthouden. Er staat geen richting aangegeven. Daarom is het aan te raden om de kikkers met de oogjes naar voor te plaatsen en in die richting verder te gaan. Het leuke aan dit vaardigheidsspel is dat er strategisch kan gespeeld worden: spelers proberen de kikker te doen springen in het vakje met het nummer dat ze nodig hebben (om kaartjes te verdienen). Daarbij kunnen ze ook zelf kiezen wanneer ze een actiekaart uitspelen. Dit maakt dit spel meer dan een vaardigheidsspel. De spelers moeten hier ook inzien dat de winnaar niet de speler is die als eerste aankomt, maar wel degene die de meeste muggen heeft verzameld.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15