Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Folanimos
DjecoFolanimos

Vertaling beschikbaar.

Mahy Oliver
2015
combinatie
kaart
vaardigheid
2
4
kleuters
15'
N-F-D-E-ES-I
heel simpel
10,00 EUR 
BelgiŽ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Er worden gekke dieren gevormd door een dierenkop-kaart bij een dierenpoten-kaart aan te leggen. Neem een lichaamkaart van de stapel en maak zo snel mogelijk het dierengeluid van de kop. Gek spel!

Uitgebreid:

Bij dit spel met eenvoudige spelregels moeten spelers zo snel mogelijk reageren. Er worden met de harde kaarten (12 koppen - 12 poten) combinaties van gekke dieren gemaakt. Zo krijg je bv. een kikkerkop met schapenpoten en een hondenkop met koeiepoten.

De andere kaartjes (waarop ook telkens poten of een kop afgebeeld staan) worden op een verdekte stapel gelegd. Om het makkelijker te maken, kunnen bv. enkel de poten-kaartjes gebruikt worden.

De eerste speler trekt een kaart van de stapel en legt deze zo zodat alle spelers hem kunnen zien. De kaart toont de poten van een dier. Nu zoeken alle spelers naar de poten van dit dier, bij de kaarten die op de tafel liggen. Hebben ze die gevonden, dan kijken ze welke kop bij de poten liggen en maken ze het geluid dat bij de kop hoort.

Dit spel oefent heel wat vaardigheden in: het flexibel denken, het maken van diergeluiden, het snel reageren...

Gek dat dit met zo'n eenvoudig spelsysteem kan!Tip van een studente die het spel uittestte: voor de 2de kleuterklas was dit spel nog moeilijk

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15