Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Pingvasion
BombyxPingvasionCathala Bruno & Lanvin Matthieu
2016
kaart
gezellige sfeer
2
5
vanaf 9 à 12j
16' tot 45'
D
...
18,00 EUR 
... 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De Pinguins willen de controle over de wereld grijpen en de spelers zijn er om hen te helpen. Dit spel is ideaal voor even tussendoor.

Uitgebreid:

Door de opwarming van de aarde hebben de pinguins maar één manier om te overleven. Ze moeten het gezag over de wereld overnemen, het is tijd voor een pingvasion.

In dit gekke kaartspel is je missie de dapperste pinguïns te verzamelen. Stuur uw beste pinguins naar strategisch belangrijke gebieden zoals de Zuidpool, de woestijn, of zelfs op de maan, en je slechtste pinguins stuur je door naar de andere spelers.; probeer hun plannen te saboteren.Spelonderdelen

Er zijn 90 kaarten (genummerd van 1 tot 9) waarvan telkens 18 kaarten behorende tot één van de vijf strategische gebieden: Antartica, woestijn, jungle, stad, maan.Spelverloop:

Schud alle 90 kaarten en geef aan elke speler 18 kaarten. Elk legt zijn kaarten gedekt voor zich op een stapel. Elke speler trekt twee kaarten uit zijn stapel, dit zijn de startkaarten.Een spel heeft 8 rondes en elke ronde bestaat uit 3 fasen:

STAP 1: Aanwerven

Elke speler neemt 2 kaarten van zijn stapel in de hand. (Aan het begin van de eerste ronde neemt hij vier kaarten in de hand.)STAP 2: Saboteurs infiltreren

Elke speler kiest twee kaarten uit zijn hand. De ene kaart legt hij afgedekt voor de speler links, de andere kaart afgedekt voor de speler rechts. Dus iedereen heeft 2 kaarten afgedekt naast zich liggen. Wanneer iedereen klaar is, neem je deze twee kaarten in de hand.STAP 3: Troepen sturen

Elke speler kiest een kaart uit zijn hand en legt deze afgedekt voor hem. Wanneer

alle spelers één kaart gekozen hebben, worden ze onthuld.Met de open kaarten worden er speciale acties doorgevoerd. Daarna begint de volgende ronde.

SPECIALE ACTIES

Ninja Twins

Als je deze kaart hebt uitgelegd, moet je in de volgende ronde bij "troepen sturen" twee kaarten leggen (ipv één).Kamikaze: Deze kaart vernietigt alle kaarten met waarde 7 of hoger.Spotter: Als je deze kaart hebt uitgelegd, dan moeten de medespelers bij de "troepen sturen" in de volgende ronde eerst uitleggen en omdraaien, alvorens jij bepaalt wat je zal doen.Na de laatste ronde, worden de kaarten per strategisch gebied gelegd. Per gebied wordt de speler met meeste punten bepaald. Hij krijgt de punten.

De kaarten in de hand tellen volledig mee bij deze speler.

De andere spelers krijgen de punten van kleinste handkaart.

Een speler kan geen punten ontvangen, als er geen kaarten open liggen.

De speler met de meeste punten wint het spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15