Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Ankh
HUCH! & friendsAnkh

Vertaling beschikbaar.

Grigger Dave
2016
verzamelen
kaart
combinatie
2
5
vanaf 5 ŕ 8j
16' tot 45'
N-F-D-E
moeilijker
10,00 EUR 
... 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Welke mummie kan als eerste de farao het beste in de kaart spelen? Een leuk kaartspel, waarbij elke speler constant van strategie moet veranderen en dus actief betrokken blijft.

Uitgebreid:

Door het afleggen van mummiekaarten moet je als eerste de farao proberen te behagen met verschillende geschenken. (Dit is te zien aan de zichtbare papyruskaart). Spelers proberen het juiste aantal kaarten af te leggen en zoveel mogelijk te scoren. Maar let op: de farao kan wispelturig zijn… Legt een speler een nieuwe papyruskaart af, dan moeten de spelers opeens van strategie veranderen. Sommige afgelegde kaarten zijn nu meer of minder waard.

Van zodra iemand als eerste de farao weet te behagen door het juiste aantal kaarten af te leggen, eindigt de ronde. Nu worden de punten geteld. Wie als eerste 50 punten heeft verdiend, is de winnaar.Leuk kaartspel, degelijke kwaliteit van de kaarten. De lay-out past in de lijn van spellen zoals Nox en Voo Doo Mania.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15