Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Specific
GigamicSpecific

Vertaling beschikbaar.

Pellin JC. & Kruchten C.
2016
combinatie
verzamelen
dobbelsteen
2
10
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
15,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Combineer de symbolen op de 3 dobbelstenen en ga op zoek naar het dier dat aan die kenmerken voldoet. Verzamel zo de nodige tegels, maar let op want als je niet snel genoeg bent, kan je er nog verliezen.

Uitgebreid:

Alle tegels worden in een rooster van 4x7 op tafel gelegd. De startspeler gooit de 3 dobbelstenen waarna iedereen zo snel mogelijk op zoek gaat naar het dier (inclusief de mens) dat aan deze kenmerken voldoet. Vind je de juiste tegel, mag je hem voor je neerleggen. Tik je een foute aan, moet je deze en een eerder gewonnen tegel terug in het rooster leggen.

Werd een bepaalde tegel reeds door een speler genomen, dan moet zo snel mogelijk de speciale tegel aangetikt worden. Doet een speler dit, en kan hij de naam van de 'eigenaar' noemen, dan moet de tegel doorgegeven worden. Tikt de eigenaar van de tegel als eerste de speciale tegel, mag hij de gezochte tegel houden.

De speler die als eerste het aantal gevraagde tegels voor zich liggen heeft (= afhankelijk van het aantal spelers), wint het spel.

Specific is een heel eenvoudig, maar heel uitdagend spelletje met een verassende inhoud! Wat ons betreft een ongelofelijke meerwaarde in de lessen natuurwetenschappen; maar zeker ook gewoon thuis.

In de spelregels werden er heel wat tips opgenomen om het spel te leren kennen, eenvoudiger te maken, stap voor stap op te bouwen...

Een aanrader!!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15