Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Nisyros
Sunny GamesNisyros

Vertaling beschikbaar.

Slaman Peter
2016
co÷peratief
strategie
gezellige sfeer
2
4
vanaf 9 Ó 12j
46' tot 2u
N-F-D-E
moeilijker
30,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Strategische co÷peratief bordspel waarbij alle spelers, door een vulkaanuitbarsting, zoveel mogelijk inwoners en werknemers moeten evacueren. Hoe beter je afspreekt, hoe groter de overwinningskansen!

Uitgebreid:

Met Nisyros brengt Sunny Games niet alleen een leuk en uitdagend co÷peratief strategiespel uit... Het ziet er ook nog eens heel goed en aantrekkelijk uit!

Het verhaal is heel eenvoudig... Op het eiland Nisyros staat de vulkaan op het punt om uit te barsten. Alle spelers moeten samen werken om hun inwoners te evacueren naar het naburige eiland Kos. Maar vooraleer ze dit kunnen doen hebben ze hout nodig om boten te bouwen en steen om de lava tegen te houden. Ronde na ronde komt de lava dichter bij de steden, en moeten de spelers steeds beter overleggen om zo veel mogelijk van hun 'inwoners' te vrijwaren!

Met zijn 3 niveaus is Nisyros tevens een spel dat door zowel de occasionele als de veelspeler gesmaakt zal worden.Wat ons betreft zeker een aanrader! Knap werk!!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15