Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Time's up Kids (N)
Repos Production Time

Vertaling beschikbaar.

Sarrett Peter
2016
gezellige sfeer
taalspel
kaart
2
12
kleuters
16' tot 45'
N
eenvoudig
25,00 EUR 
BelgiŰ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Juniorversie van het alom gekende Time's Up! waarbij de spelers samen 20 kaarten moeten raden binnen de 10 minuten. Er is ook een aanpassing voor iets oudere kinderen.

Uitgebreid:

220 ge´llustreerde kaarten zijn beschikbaar. Deze tonen auto's, kleding, fruit,borstels, lampen, fopspenen enzovoort. Deze doos bevat een gigantische zandloper die 10 min tijd nodig heeft. In deze co÷peratieve versie , speciaal bedoeld voor kleuters die nog niet kunnen lezen, moeten alle spelers samen tegen de tijd spelen. Ze moeten beide ronden beŰindigen vooraleer de zandloper leeg is. .: Tijdens ronde 1 worden de tekeningen beschreven. Neem 20 willekeurige kaarten, draai de zandloper om en de spelleider (een volwassene) beschrijft de tekening op de bovenste kaart. Alle kinderen mogen door elkaar zoveel raden als ze willen totdat de kaart effectief geraden wordt. De volwassenen draait meteen de volgende kaart om en beschrijft wat hij ziet. Als alle 20 kaarten gepasseerd zijn wordt de zandloper even op zijn zijkant gelegd. Alle kaarten worden gemengd om de tweede ronde te spelen. .: Tijdens ronde 2 wordt er uitgebeeld. Deze ronde verloopt op dezelfde wijze. Maar nu mag de volwassene niets beschrijven maar moet hij elke tekening uitbeelden. Een beetje passende geluiden maken is wel toegelaten. Er wordt dus met dezelfde set kaarten gespeeld en de rest van de zandloper bepaalt de tijd die je als groep krijgt om die tweede ronde af te werken. Alle spelers winnen als ze beide ronden kunnen uitspelen binnen de tijd. .: Variante voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen mogen ook de kaarten beschrijven. Elk om beurt mogen ze de volgende kaart uitleggen. Natuurlijk mag de volwassene de kinderen hierbij een beetje helpen. Het spel duurt nu wel 2x 10 minuten. De zandloper wordt dus voor elke ronde volledig gebruikt.Juniorversie van het alom gekende Time's Up! waarbij de spelers samen 20 kaarten moeten raden binnen de 10 minuten. Er is ook een aanpassing voor iets oudere kinderen. Info van de contactscholen: - zeer handig om naamwoorden in te oefenen - zeer leuk

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15