Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Quadri Color
DjecoQuadri Color

Vertaling beschikbaar.

Largeaud Agnés
...
vaardigheid
coöperatief
gezellige sfeer
4
6
vanaf 5 à 8j
15'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
18,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Maak vrolijke combinaties met z'n tweeën door jullie gekleurde bandjes aan polsen en enkels te combineren volgens het plannetje. Gekke posities en bijna-onmogelijke combinaties maken dit heel grappig!

Uitgebreid:

Het spel kan gespeeld worden met 4 tot 6 spelers. Er worden teams van 2 spelers gemaakt. Elke speler krijgt 4 bandjes in 4 verschillende kleuren (geel, rood, groen, blauw). Deze doet hij willekeurig om polsen en enkels. Daarna krijgt een team een opdracht op 2 tot 4 combinaties te maken met de bandjes. Zo moet bv. het gele bandje van speler 1 tegen het groene bandje komen van speler 2 en het rode bandje van speler 1 tegen het blauwe bandje van speler 2. Bij de moeilijkste versie van het spel moeten 4 combinaties gemaakt worden. Dit kan leiden tot hilarische en moeilijke situaties. Grappig hoe eenvoudige spelregels en een minimum aan materiaal kunnen leiden tot een zeer leuk spel als dit. Slechts 2 zaken zijn iets minder goed aan het spel: 1) Op de kaartjes staat geen aanduiding welke rij kleurtjes door welke speler moet gespeeld worden. Dit zorgt soms voor verwarring. 2) Het materiaal kan moeilijk terug in de doos gestoken worden, wegens iets te klein. Jammer. Toch een aanrader! Info van de contactscholen: - super spel, is niet gemakkelijk, is echt veel gekozen - kinderen vonden dit echt leuk - leuk in de bewegingshoek of als bewegingstussendoortje - Wel een gedoe om die bandjes aan te doen à veel werk, ze krijgen het niet zelfstandig aan -> elastiekjes zouden beter zijn of wasspelden in verschillende kleuren om aan mouwen en broekspijpen te hangen - Heel tof concept - Op te bouwen: eerst de gemakkelijke kaarten - Ruimte nodig om dit te spelen - Leuk om in september te gebruiken -> om elkaar te leren kennen - Gespeeld in de zorg: leuk! – 3de kleuter: eenvoudigste kaarten

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15