Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Quarto (junior)
GigamicQuarto (junior)

Vertaling beschikbaar.

Muller Blaise
1991
speel op een rij
tactiek
combinatie
2
2
vanaf 5 à 8j
15'
N-F-D-E
eenvoudig
25,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Wie als eerste 4 paddestoelen met één gemeenschappelijk kenmerk op een rij kan plaatsen, wint dit spel. Dit lijkt eenvoudig, maar... pas op: de tegenstander bepaalt welke paddestoel jij plaatst!

Uitgebreid:

Dit is de zogenaamde juniorversie van de alom bekende klassieker. Alle spelregels blijven echter compleet identiek, alleen het materiaal is in een jonger kleedje gestopt. Vreemd dat alleen daardoor de ‘beginleeftijd’ met twee jaar verlaagd wordt... want de ‘pionnen’ hebben helemaal niet aan duidelijkheid gewonnen. De mooie houten blokken zijn omgevormd tot glimlachende paddestoeltjes. Kleur (rood en blauw), grootte (kleine en groot), hoed (puntig of plat) en met of zonder witte stippen zijn hun kenmerken. Als je het spel kent en je speelt het met deze uitvoering voor de eerste keer, dan moet je je dubbel concentreren... Ons komt deze versie vrij kitscherig over. De vraag blijft: Was er nood aan deze uitvoering?

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15