Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Ketelchaos
HabaKetelchaos

Vertaling beschikbaar.

Moyersoen Frťderic
2015
kaart
verzamelen
gezellige sfeer
2
6
vanaf 5 ŗ 8j
15'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
7,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Alle jonge heksen verzamelen zo snel mogelijk hun ingrediŽnten voor de magische recepten tijdens Walpurgisnacht. Wie kan zijn drankje het snelste brouwen? En zijn ook alle ingrediŽnten juist?

Uitgebreid:

Voor liefhebbers van snelle reactie- en verzamelspellen zal dit spelletje een eenvoudige uitdaging zijn. De spelers spelen steeds tegelijkertijd en verzamelen de kaartjes met ingrediŽnten die ze nodig hebben. Die ingrediŽnten staan getekend op een receptenkaart (elke kaart toont er 5). Spelers mogen niet enkel nieuwe kaarten omdraaien en gebruiken, maar ogen ook de kaarten van de tegenspelers gebruiken wanneer die boven op hun aflegstapel liggen. Het gevolg is dus een chaos van spelers die overal rondkijken en grijpen. Wie als eerste 3 recepten kan afronden, grijpt de heksenpion in het midden van de tafel. Samen controleren de spelers nu de 3 gemaakte brouwsels van deze speler. Zijn alle ingrediŽnten juist gebrouwen? Zijn alle ingrediŽnten aanwezig? Dan wint deze heks het spel. Het spel is erg druk doordat de spelers kaarten van elke andere speler kunnen grijpen. Dit lukt wel, al zien we bij jongere spelers dat dit nog moeilijk is.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15