Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Seven
Jegro b.v.Seven

...Vertaling beschikbaar.

studenten Pabo Heerlen
...
dobbelsteen
educatief
rekenen
2
4
vanaf 5 à 8j
15'
N
eenvoudig
26,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De spelers gooien om beurt met drie dobbelstenen en combineren d.m.v. willekeurige bewerkingen de geworpen getalwaarden. Op de einduitkomst wordt een fiche geplaatst. Wie het eerst 7 fiches op een rij heeft, wint.

Uitgebreid:

‘Seven’ wordt gespeeld op een vierkant bord met 100 velden. In elk van die velden staat een getal variërend tussen 1 en 18. De frequentie en de verspreiding van deze getallen lijken nogal willekeurig. Bedoeling van dit spel is het inoefenen van de vier hoofdbewerkingen, het bevorderen van hoofdrekenen én het ontwikkelen van een strategie. Elke speler probeert uiteindelijk als eerste 7 van zijn fiches op een rij te leggen. Bij elke beurt gooit hij met de drie dobbelstenen waarna hij d.m.v. + en - de geworpen getalwaarden combineert. Daarna legt hij op een veld met die bekomen einduitkomst een schijfje. Gevorderde spelers mogen alle bewerkingen (dus ook x en :) in hun berekeningen gebruiken. Op het eerste gezicht lijkt zeven een vrij onmogelijke opdracht. De ervaring leert echter dat bij elke beurt meestal wel een interessant plaatsje op het speelbord kan ingenomen worden. Seven is een prima spel om de vooropgestelde doelen te bereiken. Een must in de klas!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15