Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Zie wat ik zie Doe wat ik doe
SigZie wat ik zie Doe wat ik doe

...

Warreyn Petra, Honoré Joke & Roeyers Herbert
2015
vaardigheid

1
4
kleuters
16' tot 45'
N
eenvoudig
... 
België (hier en daar) 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Zie wat ik zie - Doe wat ik doe is een methodiek die gedeelde aandacht en imitatie stimuleert.

Uitgebreid:

Dit spel bestaat uit 24 verschillende sessies die elk ongeveer 30 minuten duren. In iedere sessie zit er zowel een oefening naar imitatie als naar gedeelde aandacht.  De sessies staan telkens duidelijk omschreven en laten ook ruimte open om deze aan te passen aan het niveau van het kind.

Het is wel zo dat er voor verschillende sessies extra materiaal nodig is, wat niet werd bijgeleverd (vb: spiegel, speelgoedboerderij, bellenblaas, instrumenten,... ). Sommige materialen kan je wel voor meerder sessies gebruiken, maar voor ons was dit wel een ontgoocheling! Je hebt eigenlijk al heel wat tijd nodig om alles te verzamelen vooraleer je kan starten met gebruik van dit spel. Eenmaal alle materiaal verzameld, is het wel vlot bruikbaar.De opbouw van de sessies is duidelijk en logisch. Deze kunnen ook gebruikt worden zonder de volgorde van de werkmap te volgen. Een vaak terugkerend principe is dat het spel of materiaal 'gesaboteerd' wordt, welke in principe een reactie uitlokt bij het kind. Hou hierbij wel rekening met de mate waarin een kind kan omgaan met frustraties.De oefeningen zijn gericht op eerder jongere kinderen waardoor de opdrachten heel eenvoudig zijn. Heel goed is dat je het idee achter de oefeningen als kapstok kan meenemen tijdens andere begeleidingsmomenten of observaties.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15