Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

La Cucaracha Loop
RavensburgerLa Cucaracha Loop

Vertaling beschikbaar.

Brand Inka & Markus
2015
dobbelsteen
renspel
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
28,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Opnieuw is er de hyperactieve kakkerlak die het spelbord onveilig maakt. Bij dit spel probeer je je eigen kevers naar de overkant van het spelbord te brengen, zonder dat ze in aanraking komen met de kakkerlak

Uitgebreid:

La Cucaracha Loop is het tweede spel van Ravensburger waarbij de HexBug gebruikt wordt als spelmechanisme. Bij dit spel beweegt de kakkerlak zich de hele tijd voort over het spelbord, onder het spelbord en in 2 buizen aan de zijkant van het spelbord (waar hij dan ook een looping maakt). Elke speler bezit 3 kevers die hij van de ene kant van het spelbord naar de andere kant moet overbrengen. De dobbelsteen bepaalt hoeveel stappen een kever vooruit mag. Soms belandt die op een veilige, soms op een onveilige plaats. Wanneer de kakkerlak het spelbord komt opgewandeld, mogen de spelers geen kevers meer verplaatsen. Op dat moment is het hopen dat de kakkerlak de kevers niet van hun plaats duwt, want dan moeten ze terug naar af. In vergelijking met de andere versie (La Cucaracha uit 2013) is dit een minder goede versie. Het is leuk om de kakkerlak te zien bewegen en soms wel spannend of je pionnen blijven staan, maar voor de rest kan een speler erg weinig beslissen of heb je zelf amper het spel in de hand. Geen slimme zetten meer... zoals in het vorig spel. Enkel nog snelle zetten tegen de tijd... of liever tegen de kakkerlak.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15