Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Klabats
GoliathKlabats

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2013
quiz
kaart
gezellige sfeer
2
5
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N
eenvoudig
22,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Wees de snelste om je antwoord op te schrijven. De eerste die het juiste antwoord kan laten 'klappen', wint de vragenkaart. Tien gewonnen kaarten = gewonnen spel.

Uitgebreid:

Het leuke aan Klabats is dat er nooit discussie is over wie als eerste zijn antwoord gegeven heeft. Het goed ontworpen systeem van het spelbord is dan ook de basis van deze quiz. De quizvragen zijn behandelen algemene basiskennis. Af en toe zit er ook een strikvraag in verstopt. Het spel is bedoeld om snel te spelen. Spelers moeten het juiste antwoord op een vraag zo snel mogelijk opschrijven en 'indienen', door een opklaparm te laten losschieten. Dit systeem kan ons bekoren, maar toch zijn er een aantal andere bemerkingen aan dit spel. Zo is nergens in de spelregels terug te vinden hoe het spel kan aangepast worden voor 2 of 5 spelers. Ook vinden we het aantal van 500 vragen iets te beperkt, vooral omdat er meerdere vragen op n kaartje terug te vinden zijn. De draaiwijzer die de kleur van de vragen bepaalt, werkt bij ons spel jammer genoeg niet zo goed. Speel je het spel met jongere en oudere spelers samen, dan is er een groot verschil te merken in de snelheid van het schrijven. Vandaar dat het spel eerder aan te raden is voor een gelijkwaardige doelgroep, maar dat is bij een quiz wel vaker zo. Doordat de vragen redelijk eenvoudig zijn, is dit spel misschien ook eerder aan te raden voor tieners dan voor volwassenen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15