Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

360 Verhalen
Taleswapper360 Verhalen

Vertaling beschikbaar.

Mulder Wilma
2014
taalspel
gezellige sfeer
2
8
vanaf 9 à 12j
46' tot 2u
N
eenvoudig
35,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een eenvoudig taalspel waarbij het vertellen van verhalen uit je eigen (recent of ver) verleden centraal staat. Een spel dat uiterst geschikt is om met verschillende generaties, rond de tafel, te spelen.

Uitgebreid:

info website uitgever: 360 Verhalen is een spel zonder winnaar of verliezer. Een spel voor met z’n tweeën of voor een hele groep. Je speelt het een uurtje of een hele nacht… 360 Verhalen is een uitnodiging om bijna verdwenen herinneringen op te halen en samen allerlei verhalen uit te wisselen. Verhalen van heel vroeger, van nu of van daar tussenin. Banale verhalen of juist emotionele gebeurtenissen. Je houdt het lekker luchtig of je gaat heel diep: jij bepaalt welk verhaal je vertelt. 360 Verhalen is een bordspel dat gespeeld kan worden vanaf 2 personen. Een maximum aantal deelnemers is er niet, hoewel het bij groepen groter dan 8 personen enigszins onpraktisch wordt om samen te spelen. De minimum leeftijd ligt rond de 10 en je kunt 360 Verhalen heel goed spelen met mensen van verschillende leeftijden, dat is juist erg leuk! 360 Verhalen is een spel dat geen verliezers kent, iedere deelnemer vertelt zijn of haar verhalen, er is geen waardebepaling voor de eigen vertellingen. Hoewel een goed verhaal natuurlijk altijd beloond wordt met de aandacht van de medespelers! Het spel is een open uitnodiging om de oude vertelkunst nieuw leven in te blazen. Met het idee van ‘rond het kampvuur zitten’ onderhouden de deelnemers elkaar met persoonlijke verhalen. Het spel duurt tot zolang de verhalen blijven komen, wat al tot diverse lange (nachtelijke) speelsessies heeft geleid. Iedereen blijkt verhalen bij zich te hebben die het waard zijn om te delen. Mensen vinden het leuk om door het spel in een weggezakte herinnering te duiken. Zelfs met goede vrienden of de partner die je al zo lang kent, worden verhalen opgerakeld die je zelf bijna vergeten was. Er zit een verhalenverteller in ons allemaal, 360 Verhalen laat iedereen aan het woord en laat anderen luisteren, inhaken, doorvragen… 360 Verhalen speel je met vrienden, familie, collega’s, een nieuwe vlam of juist je vertrouwde partner, met je (groot)ouders of je kinderen: iedereen heeft verhalen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15