Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Boost!
FertiBoost!

Vertaling beschikbaar.

Sentis Julien
2015
kaart
combinatie
taalspel
2
8
vanaf 5 Ó 8j
15'
D
eenvoudig
16,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Iedereen speelt tegelijkertijd en speelt een kaart uit in het midden van de tafel. Kun je twee kaarten vinden van dezelfde categorie, dan roep je de categorie en duid je de twee kaarten aan, deze neem je op je stapel.

Uitgebreid:

Een leuk reactiespelletje waarbij gezocht wordt naar overeenkomstige begrippen zoals dieren, taarten, juwelen... Elke speler heeft een verdekte stapel kaarten voor zich liggen. Ze spelen tegelijkertijd een kaart uit (draaien die om) en kijken of er twee kaartjes liggen met hetzelfde overkoepelend begrip. Zo ja, tikken ze de twee kaarten aan terwijl ze het begrip zeggen. Als beloning krijgen ze beide kaarten. Er wordt doorgespeeld, want misschien liggen er nog paren op de tafel. Wanneer er niets meer te vinden is, spelen de spelers opnieuw een kaart uit. Een leuk reactiespelletje. Het is goed dat de categoriekaarten ook in het doosje zitten. Met jonge spelers is het aan te raden om deze ook op voorhand eens te bekijken. Spelregels voorlopig enkel in het Duits, maar het spel zou binnenkort ook in de BENELUX verkrijgbaar moeten zijn. Ondertussen kun je een filmpje met Franse uitleg bekijken op https://www.youtube.com/watch?v=W0gIqm5N5I4 Info van de contactvoorzieningen: - Wordt ervaren als een eenvoudig spel, ook kleuters zijn er snel mee weg - belangrijk om op voorhand de kaartjes te overlopen zodat je weet wat erop staat - je kan zelf beslissen met hoeveel categorieŰn je speelt - het spel is rustiger bij minder spelers, bij meer spelers is er heel vaak ruzie. Daarom is het aan te raden om kinderen onder begeleiding te laten spelen en om goede afspraken te maken voor je het spel begint. - leuke manier om woordenschat en taaldenken in te oefenen - veel doelstellingen: reactiesnelheid, ontspanning, concentratie, woordenschat - kaarten: onderscheid tussen snoep en gebak is niet zo duidelijk

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15