Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Vrijstraat 16 (Een spel rond vrijen voor 16+)
Jeugd en Seksualiteit vzwVrijstraat 16 (Een spel rond vrijen voor 16+)

...

Hulin Mieke & Van Dessel Ellen & Vanlerberghe Lieve & Vergauwen Svenja & Ysebie Lien
2011
educatief

5
30
meer dan 16j
heel lang
N
...
25,00 EUR 
BelgiŽ 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Vrijstraat 16 is een educatief spel rond vrijen voor zestienplussers. Het is een spel waarin alle aspecten van vrijen (kennis, informatie, communicatie, meningsvorming,...) aan bod komen.

Uitgebreid:

info uitgever: Vrijstraat 16 is ontworpen voor jongeren vanaf 16 jaar en neemt hen mee op zoektocht doorheen de verschillende kamers van een huis. De jongeren vinden op hun weg heel wat uitdagingen (creatieve, actieve, rustige en zoekopdrachten, groepsgesprekken en weetjes) die hun kennis, vaardigheden en attitudes rond vrijen bevorderen. Jongeren weten en spreken veel over seks maar het loont de moeite dit onderwerp op een open en positieve manier bij jongeren bespreekbaar te maken. Vrijstraat 16 is een bruikbare methodiek om correcte informatie rond vrijen aan te bieden en jongeren naast kennis ook vaardigheden aan te leren en hen uit te dagen om hun eigen mening over relaties en seksualiteit te verwoorden en die van anderen te respecteren. Doelstellingen: - Jongeren wisselen meningen uit over relaties en seksualiteit met leeftijdsgenoten en met begeleiders - Jongeren ontwikkelen en oefenen vaardigheden rond relaties en seksualiteit - Jongeren krijgen correcte informatie rond relaties en seksualiteit - Jongeren denken na over de verschillende meningen, verschijningsvormen, ideeŽn die bestaan tussen verschillende mensen rond het thema relaties en seksualiteit

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15