Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Kubakabana, mijn Boomhut
Amigo SpieleKubakabana, mijn Boomhut

Vertaling beschikbaar.

Fort Wilfried & Fort Marie
2015
co÷peratief
constructie
tactiek
2
6
vanaf 5 Ó 8j
16' tot 45'
N-F
eenvoudig
25,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bij dit Co÷peratief spel bouwen de spelers samen aan een boomhut. Ze verzamelen bouwmaterialen en overleggen welke bouwblokken ze gebruiken om zo'n groot mogelijke hut te fabriceren.

Uitgebreid:

Een mini-boomhut bouwen: bij dit co÷peratief spel kan het. De spelers werken samen om bouwmateriaal te verzamelen. Ze doen dit door fiches te nemen van 3 verschillende stapels en proberen het nodige materiaal (3 verschillende fiches) te nemen. Alle fiches die ze niet kunnen gebruiken, verdwijnen op een stapel naast het spelbord. Deze kunnen pas de volgende ronde opnieuw gebruikt worden. De juiste fiches kunnen spelers ruilen tegen een bouwblok waarmee ze de boomhut bouwen. Bouwen van blokken en het dak en verzamelen van fiches gebeurt volgens bepaalde regels. De spelers proberen een afgewerkte boomhut te hebben voor drie rondes beŰindigd zijn. Bij dit spel wordt heel veel bepaald door de fiches die van de stapels genomen worden. De spelers hebben het spel dus maar voor een deel zelf in de hand. De spelregels mochten om sommige vlakken iets uitgebreider zijn. Ook het einde van het spel is niet altijd even duidelijk. Het is moeilijk om in te schatten of je al dan niet de verdieping nog kan afbouwen en of je bv. het dak al vroeger mag aankopen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15