Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Runner-Up
999 GamesRunner-Up

Vertaling beschikbaar.

Havard Simon
2015
renspel
gezellige sfeer
plagen
2
6
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F
eenvoudig
13,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Probeer in 5 etappes je kaarten zo slim mogelijk uit te spelen zodat je niet de eerste, maar wel de tweede bent... alleen dan kan je dit vlotte spelletje winnen! Maar let op... de anderen willen ook 2de worden!!

Uitgebreid:

Info uitgever: In dit originele en hectische racespel wil je deze keer niet eerste worden, maar tweede. In elke etappe speel je steeds 1 kaart en geeft die aan een speler naar keuze. De vijfde kaart moet je aan jezelf geven. Zo ga je steeds een aantal velden voor- of achteruit. Sta je aan het einde van een etappe tweede, dan krijg je plus- of minpunten afhankelijk van het veld waar je staat. Na een aantal etappes is het spel afgelopen. Wie dan tweede staat, wint het spel! Commentaar: Dit moet je eens gespeeld hebben! Het feit dat je steeds moet mikken op de tweede plaats, maakt dit spel bijzonder interessant. Je krijgt het heel vlot uitgelegd en een partij duurt niet zo lang.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15