Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

City Express
DjecoCity Express

Vertaling beschikbaar.

onbekend
...
educatief
gezellige sfeer
verzamelen
2
4
vanaf 5 8j
15'
F-GB-D-E-I-P-NL-S-DK-RUS
eenvoudig
20,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bij dit treinspel proberen de spelers zo snel mogelijk passagiers te verzamelen en in hun trein tezetten. de spelers moeten hierbij strategisch nadenken en de juiste sporen volgen.

Uitgebreid:

Het bord toont verschillende treinsporen in verschillende kleuren. De sporen lopen zigzag van de ene kant naar de andere kant van het spelbord. De spelers mogen in een beurt met hun locomotief slechts 1 kleur treinspoor nemen. Dit doen ze tot ze bij de passagier komen die ze willen oppikken of tot ze bij de kruising met een andere spoorweg komen. De passagiers die worden opgepikt, worden bepaald door de kleine fiches die de spelers uit een buidel nemen. Ze hebben telkens 3 verschillende figuren liggen waaruit ze kunnen kiezen. Helaas komen de kleuren van de figuren op het spelbord en de fiches neit altijd overeen. Dit zorgde voor verwarring bij de eerste keer spelen. Daarna wijst dit zichzelf wel uit. Het spel is een echte uitdaging. Jonge spelers hebben verrassend al vaak het inzicht in de verschillende mogelijkheden om een passagier op te halen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15