Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Attrape- voleurs!
HabaAttrape- voleurs!

Vertaling beschikbaar.

Domberger Jörg
2015
kaart
combinatie
deductie
2
4
kleuters
15'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
6,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Mix-Max Dieven is een observatiespel waarbij spelers snel moeten reageren. Alle dieven lijken op elkaar en alleen door te deduceren en goed te observeren, kunnen de spelers de juiste dief vinden.

Uitgebreid:

Mix-Max Dieven is een observatiespel waarbij spelers snel moeten reageren. De dieven worden telkens samengesteld uit 3 verschillende kaartjes (kop - buik - voeten) en lijken erg op elkaar. De mogelijke oplossingen zijn op kaartjes te zien. Deze kaartjes liggen open op tafel. Wanneer de combinatie van de kaartjes wijzigt, proberen de spelers zo snel mogelijk de juiste kaart aan te wijzen. Als beloning krijgt hij de figuurkaart en wordt het spel dus iets gemakkelijker. Een leuk spel waarbij spelers soms erg gespannen rond de tafel zitten. Er werd in de spelregels ook een variant voorzien waarbij spelers de reeds gewonnen kaartjes van elkaar kunnen stelen... dit maakt het nog spannender! Tof dat dit doosje voor een klein prijsje al te verkrijgen is. TIP: Om met jongere kinderen te spelen (kan vanaf 4 jaar), raden we aan om het spel aan te leren zonder dat snelheid van belang is. Hiervoor laat je best iedereen om beurten spelen. De spelers dobbelen en zoeken daarna de overeenkomstige figuur. Zo omzeil je het feit dat de ene speler alle kaartjes wint, omdat hij/zij sneller is.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15