Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Sushi Go!
White Goblin GamesSushi Go!

Vertaling beschikbaar.

Walker-Harding Phil
2015
kaart
combinatie
verzamelen
2
5
vanaf 9 12j
15'
N
eenvoudig
20,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Iedere speler krijgt een aantal kaarten, kiest er een uit en geeft de overschot door aan de linkerbuur. Probeer combinaties uit te kiezen die zoveel mogelijk punten scoren, maar verlies de anderen niet uit het oog.

Uitgebreid:

Sushi Go is een vlot kaartspel waarbij elke speler probeert de beste combinaties van kaarten uit te spelen zodat hij na drie ronden zoveel mogelijk punten kan scoren. De kaarten stellen bekende Sushi-gerechten voor: nigiri, maki roll, sashimi, dumpling... En kaart van een bepaald type is meestal niet voldoende. Een nigiri scoort beter met een wasabi. Voor de maki rolls moet je er zoveel mogelijk verzamelen, enz. Hoe je punten scoort, staat gelukkig duidelijk op elke kaart gedrukt. Ook de laatste pagina van het spelregelboekje toont een handig overzicht. Bij de start van het spel krijgt iedereen een vast aantal kaarten in de hand. Iedereen kiest gelijktijdig een kaart en legt die verdekt voor zich neer. Dan pas toont iedereen zijn keuze door die kaart open te draaien. De rest van je handkaarten geef je aan je linkerbuur (een systeem dat we kennen van bij 7 Wonders). Dat gaat zo verder totdat de laatste kaart gespeeld werd. Nu liggen al je keuzes open op tafel. Je sorteert deze wat op scorende combinaties en de punten voor elke speler worden genoteerd. Na drie ronden wint de speler met de meeste punten. Commentaar Sushi Go speelt vlot. De scoremogelijkheden zijn duidelijk. Een partij kan binnen het halfuur gespeeld worden. De keuzes die je moet maken zijn interessant: je moet telkens beslissen welke kaart je zelf beter gebruikt en wat de gevolgen zijn van de kaarten die je straks aan je medespelers doorgeeft. Het artwork is misschien niet het mooiste wat we ooit gezien hebben, maar de drukkwaliteit van de kaarten is prima. Dit spel valt in de smaak bij tieners.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15