Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Scotland Yard Master
RavensburgerScotland Yard Master

Vertaling beschikbaar.

Burggraf Manfred & Garrels Dorothy & Hoermann Wolf & Ifland Fritz & Schacht Michael & Scheerer Werner & Schlegel Werner & Michael Schacht
2014
bluf
deductie
combinatie
2
6
vanaf 9 12j
46' tot 2u
N
moeilijker
35,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Op een plan van Londen met lijnen op voor de metro, bussen en taxi's proberen detectives een dief in te sluiten. Die detectives zullen heel goed moeten samenwerken om de dief op het speelbord te blokkeren. Er zijn geen dobbelstenen of kaarten nodig om te winnen, enkel logisch denken en observatie volstaan om te slagen. Scotland Yard blijft uiteraard een heel goed n tegen allen spel. Deze nieuwe versie kreeg lichte aanpassingen in het basisspel. Het spel in deze doos kan zowel met als zonder tablet gespeeld worden. Speel je met tablet (of smartphone), dan zijn er een aantal extra spelregels toegevoegd om het spel wat visueler te presenteren. Ravensburger geeft in deze editie een prima eenvoudige instapversie. Met deze spelregels kunnen eigenlijk ook jongere kinderen meespelen. Dat maakt hun junioreditie overbodig (want die bekoort ons niet echt). Daarnaast wordt het klassiek spelregelboekje gepresenteerd met enkele nieuwigheden. Elke speler krijgt een overzichtsplankje voor al zijn tickets en bij 2 of 3 detectives worden Bobbies ingeschakeld. Deze worden in overleg met de detectives verplaatst en kunnen elke beurt elk soort ticket vebruiken. In de Master-versie moet je de gratis app gebruiken. Deze begeleidt alle spelers doorheen het spel. Mr. X moet nu geen notities meer nemen. Hij krijgt als extra enkele helikoptervluchten ter beschikking. De detectives kunnen op 4 verschillende manieren visueel extra informatie opvragen. Ze moeten de tabletcamera richten op het speelbord en kunnen via zendmasten en speciale gebouwen meer info krijgen over de mogelijke verblijfplaats(en) van Mr. X. Mooi voorgesteld, maar als je het ons vraagt eerder overbodig. Overbodig is misschien heel streng. We zien niet echt een fantastische meerwaarde in deze Mastervariant.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15