Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Zauberer Malefix (Tovenaar Malefix)
HabaZauberer Malefix (Tovenaar Malefix)Rossi Carlo A.
2014
vaardigheid
gezellige sfeer
verzamelen
2
5
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
30,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Teken het opgegeven begrip en laat de anderen raden wat je tekende. Je mag slechts stukje voor stukje van je tekening aan de andere spelers laten zien. Dit maakt het extra spannend.

Uitgebreid:

Dit tekenspel kan gespeeld worden op 2 verschillende niveaus. In de doos zitten 2 soorten kaarten: de eenvoudigste hebben een afbeelding, de moeilijkere kaarten tonen een woord. Een speler die aan de beurt is, neemt een kaart en tekent het woord dat afgebeeld staat (of geschreven staat) zonder dat de andere spelers dit kunnen zien. Hij krijgt daarvoor een geplastificeerde plaat met uitwisbare stift en een scherm. Daarna wordt de tekening in het spelbord geplaatst. De speler dobbelt en opent het klepje met hetzelfde cijfer als op de dobbelsteen. Hiermee laat hij slechts een deeltje van de tekening zien. De andere spelers mogen nu raden wat er getekend werd. Kon iemand het raden, dan krijgt die speler hiervoor punten (overeenkomstig met het aantal punten dat op de afdekstrookjes van het spelbord te zien zijn). Spelers verzamelen punten en tekenen die op in een slang. Dit spel is een leuk tekenspel, vooral omdat het op meerdere niveaus kan gespeeld worden. Ook is het mogelijk om spelers met een verschillend niveau samen te laten spelen. Het doet aan Pictionary denken, maar het is iets minder hectisch doordat er telkens een stuk van de tekening getoond wordt en spelers per keer slechts 1 keer mogen raden. Dat is een voordeel om met jongere kinderen te spelen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15