Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Last letter (Der wortspielklassiker in neuem gewand!)
ThinkFun Inc.Last letter (Der wortspielklassiker in neuem gewand!)onbekend
2013
speel op een rij
taalspel
combinatie
2
8
vanaf 9 Ó 12j
16' tot 45'
D
eenvoudig
10,00 EUR 
BelgiŰ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Probeer als eerste je 5 kaarten uit te spelen. Doe dit door een woord te zeggen, dat begint met de laatste letter van het vorige woord. Let wel: het nieuwe woord moet je terugvinden op de kaart die je uitspeelt!

Uitgebreid:

Last Letter is een boeiende variant op het gekende taalspelletje: 'om beurt een woord zeggen dat begint met de laatste letter van het vorige woord.' Leuk is dat je effectief op zoek moet naar een woord dat duidelijk te zien is op een van je kaarten. Komt het woord overeen, mag je deze kaart laten liggen en geld de laatste letter van jou woord als start voor de volgende kaart. Is het woord nergens te vinden, of is het 'wat ver gezocht' neemt deze speler zijn kaart terug op handen. De speler die als eerste alle vijf de kaarten weet af te leggen, wint dit spelletje. Last letter is een eenvoudig en leuk taalspel waarbij snelheid en creativiteit heel belangrijk zijn. De mooi ge´llustreerde kaarten zorgen voor enige visuele ondersteuning bij het zoeken naar woorden en bij de controle ervan. Dit spel verdient zeker een plaats binnen de taallessen, maar ook in het werken rond executieve functies (vloeiendheid en cognitieve flexibiliteit). Reacties Contactvoorzieningen: - Als spel is het niet gemakkelijk, waardoor bepaalde kinderen snel afhaken. Feedback Contactscholen: - 2de lj: De kinderen vinden originele woorden. - 3de lj: Soms is de snelheid van het spel moeilijk. - 4de lj: Je blijft nieuwe dingen ontdekken op de kaarten. De leerlingen vonden er het erg leuk.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15