Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Kaleidos Junior
Cocktail GamesKaleidos Junior

Vertaling beschikbaar.

Spartaco Albertarelli
2014
taalspel
educatief
gezellige sfeer
2
12
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
20,00 EUR 
Itali 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Plaat voor plaat zoeken spelers naar objecten die met een getrokken startletter beginnen of aan een eenvoudige omschrijving voldoen. De spelers leggen schijven op de gevonden voorwerpen.

Uitgebreid:

Deze doos is een junior variant van de gewone Kaleidos, die al in meerdere uitgaves op de markt kwam. Het is een uitgave waarbij duidelijk is nagedacht over de aanpassingen en de verschillende spelniveaus. Er werd een waardevolle kinderversie van het spel uitgebracht. Het basisprincipe blijft hetzelfde. Elke speler krijgt een kaart met een illustratie waarop heel wat voorwerpen te zien zijn. De kaarten bevatten erg veel details. Elke speler krijgt dezelfde kaart als de andere spelers. Bij deze junior versie merken we op dat de tekeningen erg kleurrijk en aantrekkelijk zijn en de opdrachten haalbaar. Door de 3 verschillende niveaus in de spelregels is het spel voor iedereen vanaf 4 jaar haalbaar, maar kan het ook door oudere kinderen gespeeld worden. In het eerste spel werkt men met omschrijvingen die gezocht worden op het spelbord. Bv. zoek iets wat vloeibaar is. In de 2de fase zoeken de spelers voorwerpen die beginnen met een bepaalde letter. Bij deze twee niveaus leggen de spelers fiches op hun kaart. In de derde fase zoeken de spelers woorden met beginletters maar schrijven ze de woorden die ze vinden ook op. Het blijft een super taalspel, dat vanaf nu ook met jongere kinderen te spelen is.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15