Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Fox & Chicken
HUCH! & friendsFox & Chicken

Vertaling beschikbaar.

Fox Michael
2014
rollenspel
bluf
deductie
7
41
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N-F-D-E
oplopend
8,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Er is iets mis in de kippenren. 's Nachts verdwijnen er kippen en overdag zijn er vossensporen te vinden. De kippen proberen samen om alle vossen weg te jagen, maar of dat lukt... is de grote vraag.

Uitgebreid:

Dit op 'weerwolven' gebaseerde spel, brengt een strijd teweeg tussen vossen en kippen. Zoals bij weerwolven gaan de vossen hier op jacht op de kippen. Een spelleider begeleidt het spel en bepaalt wanneer het nacht is en wanneer de kippen en vossen moeten slapen of wakker mogen worden. Het spel is wat speelser door de eenvoudige tekeningen en wat minder gruwelijk omdat het hier niet gaat over het doden van mensen. De leuke kaartjes staan voor de verschillende personages. Er zijn verschillende soorten kippen, die elk hun eigen karakter en speciale rol in het spel hebben. Door de vele speciale rollen is het soms wat moeilijk om het overzicht te bewaren. Het spel kan met 41 spelers gespeeld worden, maar dat is zeker niet aan te raden om direct na aankoop van het spel te doen. Het is makkelijker wanneer je kiest om te starten met gewone kippen. In de spelregels staat duidelijk omschreven welke kaarten je best eerst gebruikt en welke kaarten je beter als gevorderde spelers kan gebruiken. Jammer dat er geen overzicht gemaakt is van een nacht in het spel wanneer alle personages aanwezig zijn. Het vraagt een goede voorbereiding van de spelleider.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15