Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Geen Paniek Turbo
GoliathGeen Paniek Turbo

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2014
quiz
gezellige sfeer
verzamelen
2
6
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N
eenvoudig
15,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Daag een tegenspeler uit en zoek zoveel mogelijk woorden rond n bepaald onderwerp. Houd ondertussen de tijd in het oog, want je krijgt telkens maar 4 seconden om een antwoord te verzinnen!

Uitgebreid:

Dit partyspel laat telkens 2 spelers tegen elkaar duelleren. En speler kiest telkens het onderwerp uit op een kaart en daagt vervolgens een andere speler uit. De bank voorziet enkele fiches die te winnen zijn in het spel. het onderwerp wordt pas net voor het begin van ronde bekendgemaakt aan de tweede speler. Nu zeggen beide speler elk om eburt een woord dat voldoet aan de omschrijving. Hiervoor krijgen de spelers telkens 4 seconden. Bij elk antwoord drukken ze de timer in voor de andere speler. Wie de ronde wint (als de ander de mist ingaat), krijgt de fiches als beloning. Het spel is amusant. Toch jammer dat de uitgever niet meer aandacht schonk aan de uitwerking/vormgeving/kwaliteit van het spel. De doos ziet er neit echt aantrekkelijk uit en daarbij ontbreken heel wat nodige basisgegevens.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15