Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Fladder Flats
GoliathFladder Flats

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2014
gezellige sfeer
verzamelen
2
4
kleuters
15'
N
eenvoudig
20,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Fladder Flats is een louter 'gelukspel' waarbij je met een meeuw de 'handdoeken' van een andere speler uit het spel moet 'flatsen'.

Uitgebreid:

Iedere speler krijgt 4 handdoeken in een bepaald kleur (of verschillende kleuren wanneer je de variant speelt). De spinner en meeuw worden in het midden van de tafel geplaatst. Het doel van het spel is om als enige speler nog minstens 1 handdoek over te houden die nog niet door de meeuw 'beflatst' werd. Om te 'flatsen' neem je de meeuw vast, plaatst hem over een handdoek en drukt op zijn staart. Of er al dan niet product uit de meeuw komt, berust op toeval. Tijdens het spel draait de actieve speler aan de spinner. Wanneer deze op een bepaald kleur terecht komt, neemt de speler de meeuw en 'flatst' een overeenkomstige handdoek (ook al is dit je eigen kleur). Komt de spinner op het vakje met de 4 kleuren, dan mag de speler kiezen. Wanneer hij op het vakje met het kruis staat, wordt er een beurt overgeslagen. Niet tegenstaande het materiaal wel aantrekkelijk is, bestand tegen het product en de meeuw effectief werkt, heeft Fladder Flats weinig om het lijf. Het is een gelukspel dat zeer snel gaat vervelen... Tevens maken we ons de bedenking: als je een spel op de markt brengt voor kleuters, er product bij stopt om de meeuw te laten flatsen... verwachten we dat dit product ook kind (lees 'kleuter') vriendelijk is! Als wij dan bij de waarschuwingen 'kans op huidirritatie' lezen... stellen wij ons vragen. En zeker wanneer er als speltip nog eens 'flats op het hoofd van een andere speler' staat! Ondanks de vele reclame op TV heeft dit spel geen enkele meerwaarde!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15