Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Crazy Cups
GigamicCrazy Cups

Vertaling beschikbaar.

Haim Shafir
2013
vaardigheid
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 8j
15'
N
heel simpel
15,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bekijk de kleuren op de kaart en stapel daarna zo snel mogelijk je potjes in de juiste volgorde op elkaar. Ben je de snelste? Druk op de bel en win de opdrachtenkaart.

Uitgebreid:

Dit reactiespel werd ontwikkeld door dezelfde auteur als van Halli Galli Het zal ook de spelers die van dit genre houden kunnen bekoren. De spelregels zijn eenvoudig: Een kaart toont een tekening waarin 5 kleuren gebruikt werden. Dit kan zowel horizontaal als verticaal zijn. De spelers proberen nu met hun potjes (die dezelfde kleuren hebben als de tekeningen op de kaart) dezelfde volgorde te maken. Hetzij horizontaal (de postjes worden naast elkaar gezet), hetzij verticaal (de potjes worden in elkaar gezet). Wie eerst klaar is, drukt op de bel en kan, indien de oplossing correct is, de opdrachtenkaart winnen. Als tip voor jongere spelers geven we graag mee dat je niet altijd tegen tijd moet spelen. Je kan met beloningsfiches werken i.p.v. de kaarten als beloning toe te kennen. Zo zien we het halbaar om het spel al vanaf een jongere leeftijd te spelen. Er bestaat ook een uitbreidingsset om het spel met 6 spelers te kunnen spelen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15