Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Flinker Willi
KosmosFlinker Willi

Vertaling beschikbaar.

Meister Heinz
2012
taalspel
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 8j
...
D
eenvoudig
9,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Probeer als eerst en begrippen te benoemen met de juiste letter. Grijp daarna 'flinke Willi'. Past je woord in de opgegeven categorie? Dan mag je een schijfje nemen. Wie als eerste 4 schijfjes heeft, wint het spel.

Uitgebreid:

Leg alle fiches in een kring, met de letterzijde naar boven. Flinke Willi wordt op n van de schijfjes gelegd. De dobbelsteen ligt klaar. De jongste speler begint. (Daarna wordt met de klok mee gespeeld.) De eerste speler draait de fiche om die (volgens de richting van de klok) naast flinke Willi ligt. Zo komt een categorie tevoorschijn. Nu dobbelt de speler (bv. '5'). Alle spelers denken nu 5 plaatsen verder en lezen de letter. (Het is best wanneer ze niet met hun vinger tonen wat de juiste letter is.) Indien er meerdere letters staan, mogan ze kiezen welke ze gebruiken. Wie denkt dat hij een passend woord gevonden heeft, grijpt flinke Willi. Opgepast, valt de kop van Willi er af, dan is deze ronde voorbij. Kan de speler een volledige Willi (met kop) grijpen, dan noemt hij zijn begrip/woord. Is het een passend woord (met juiste beginletter), dan krijgt hij als beloning een schijfje van Willi. De themafiche wordt weer omgedraaid en er wordt een volgende ronde gespeeld. Wie als eerste 4 schijfjes heeft, wint het spel. Dit taalspel is een leuke manier om letters en woorden in te oefenen. De spelregels zijn enkel in Duits, maar het spel is taalonafhankelijk. Het materiaal is educatief, duidelijk maar verzorgd en van goede kwaliteit. Commentaar en tips contactscholen: + heel leuk - niet zo makkelijk voor iedereen - sommige kinderen hebben echt geen inspiratie + dit spel werd heel veel zelf gekozen in vrije momenten

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15