Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

De geheimzinnige Vallende Ster
Drei Magier SpieleDe geheimzinnige Vallende Ster

Vertaling beschikbaar.

Sovis Christian
2012
vaardigheid
constructie
gezellige sfeer
1
5
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N
eenvoudig
25,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een vallende ster is in de tuin beland en is haar stralen kwijt. De spelers proberen samen zoveel mogelijk stralen terug te geven aan de ster. Wie is het handigst en het meest voorzichtig?

Uitgebreid:

Dit spel zou je kunnen zien als een 'omgekeerde Mikado'. Spelers krijgen lange en korte stokjes, sommige met een magneetstrip. Die proberen ze aan de ster te hangen die zelf aan een 'waslijn' hangt. Ze proberen de stokjes vast te steken. Vallen er 1 tot 3 stokjes naar beneden, dan worden deze in de eigen voorraad bewaard. Bij meer dan 3 vallende stralen, moeten er 3 in de eigenvoorraad gelegd worden en de rest verdwijnt in de doos. Wie als eerste alle stralen aan de ster kon hangen, wint het spel. Leuke uitwerking van een goed idee. Het materiaal en het verhaal achter dit spel maken alles nog sprookjesachtiger. Een leuke aanwinst in onze collectie vaardigheidsspellen. Voor kleuters was dit spel moeilijk, omdat er teveel stokjes zijn. We raden dan ook aan om het aantal te verminderen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15