Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

KansKrijgers (Weerstanden van werkgevers weerleggen)
vzw Jobcentrum West-VlaanderenKansKrijgers (Weerstanden van werkgevers weerleggen)

...

Jobcentrum, Stebo, Job&Co en Levanto met steun van SD WORX
2013
educatief
rollenspel
simulatie
3
12
meer dan 16j
heel lang
N
eenvoudig
75,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een informatief spel om werkzoekenden uit kansengroepen weerbaarder te maken tegen vooroordelen van werkgevers. De groepsgesprekken vormen een belangrijke schakel in het spel.

Uitgebreid:

Al te maken gehad met lastige vooroordelen tijdens het zoeken naar werk? KansKrijgers reikt handvaten aan om deze vooroordelen te herkennen en te leren weerleggen waardoor sollicitanten beter voorbereid zijn op een sollicitatiegesprek. Doelgroep KansKrijgers is bedoeld voor werkzoekenden die tot één of meerdere kansengroepen behoren en kan gespeeld worden vanaf 15 jaar. De kansengroepen die wij voor ogen hebben met het spel: - mensen in kansarmoede - mensen met een arbeidsbeperking - mensen met een andere culturele achtergrond - jongeren - kortgeschoolden - langdurig werkzoekenden - alleenstaande ouders - 50-plussers - vrouwen - ex-gedetineerden Spelverloop KansKrijgers kan gespeeld worden met 2 tot 12 personen. Elke speler stelt een sollicitant voor die zoveel mogelijk jobs probeert in te vullen in het bedrijf. De spelers concurreren onderling voor de openstaande vacatures. Daarnaast speelt men ook gezamenlijk tegen Mr Max, een fictieve mede-sollicitant die niet tot een kansengroep behoort. Einde Wie op het einde van het spel de meeste jobs heeft, wint! Opdrachten Op hun weg door het spel ontvangen de deelnemers weerstandskaarten. Op die kaarten staan sollicitatievragen die de deelnemer moet beantwoorden. Wie dit goed beantwoordt, mag stappen vooruit zetten op het spelbord. Naast weerstandskaarten kunnen de spelers ook kanskaarten ontvangen. Daarop staan situaties omschreven die een opknapper, dan wel een afknapper kunnen zijn. Ook deze kaarten bepalen of de deelnemer stappen vooruit of achteruit mag zetten. meer info op http://jobcentrum.be/kanskrijgers

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15