Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Der Geheimnisvolle Spiegel (De mysterieuze spiegel)
Drei Magier SpieleDer Geheimnisvolle Spiegel (De mysterieuze spiegel)

...

Frank Bebenroth
2013
vaardigheid
verzamelen
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 Ó 8j
16' tot 45'
N-F-D-E-I
eenvoudig
30,00 EUR 
Duitsland 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Op de zolder staat een oude spiegel. De tovenaarskinderen tekenen er prachtige dingen op met de toverstaf. De tekeningen verdwijnen ook weer heel snel. Kon jij zien wat ze hebben getekend?

Uitgebreid:

Op de zolder staat een oude spiegel. De tovenaarskinderen tekenen er prachtige dingen op met de toverstaf. De tekeningen verdwijnen ook weer heel snel. Kun jij zien wat ze hebben getekend? Dit muzische spel laat kinderen met een lichtje tekenen op een spiegel. Het mooi ge´llustreerde spel stimuleert de verbeelding van de kinderen. De opdrachtenkaartjes tonen aan de tekenaar wat er getekend moet worden. De speler die de tekening juist kan raden, wint het opdrachtenkaartje. Dat stopt hij in de ladder, samen met een kaartje met het tovenaarskindje. Wie voldoende kaartjes kon raden, ziet vanzelf het kaartje van het tovernaarskind verschijnen uit de ladder. Dat is de winnaar van het spel. In het spelregelboekje (een juweeltje op zich) wordt ook een samenwerkingsspel voor 2 spelers opgenomen. Het materiaal/doos is alweer prachtig vormgegeven. Het spel brengt de magische toverwereld tot leven! Een prachtexemplaar.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15