Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Kuddelmuddel
Amigo SpieleKuddelmuddelHaim Shafir
2013
combinatie
vaardigheid
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 8j
15'
D
heel simpel
13,00 EUR 
Duitsland 
 
Onderscheiding in 2013, Duitsland, Empfehlungsliste 'Kinderspiel'   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Alle spelers proberen gelijktijdig een rij van 7 kaarten te vormen waarbij telkens n van de drie illustraties op de kaart gelijk is aan de linker of rechter kaart in hun rij.

Uitgebreid:

Wat een puinhoop: 80 verdekte kaarten worden gemengd schots en scheef rondom een bel gelegd. Elke kaart toont drie verschillende objecten: bijvoorbeeld een banaan, een ezel en een schild. Daar gaan we: Iedereen speelt tegelijkertijd en probeert kaarten open voor zich neer te leggen. Enkel kaarten die een gemeenschappelijke tekening hebben met een reeds eerder uitgelegde kaart in je eigen rij, mogen links of rechts aangelegd worden. Zodra een speler een reeks van 7 passende kaarten heeft gemaakt, slaat hij vlug op de bel. Deze rij van 7 kaarten mag hij vervolgens apart leggen (brengen hem 7p op). Alle andere spelers moeten de kaarten in hun rijen terug verdekt in het midden schuiven. Het spel gaat door totdat de laatste kaart uit het midden werd genomen. Wie dan nog de langste rij kaarten voor zich liggen heeft, mag die ook aan zijn puntenvoorraad toevoegen. De speler met de meeste verzamelde kaarten wint het spel. Een grappig reactie spel voor het hele gezin waarin je bijzonder goed moet kijken. Het spel bezit ook enkele educatieve kwaliteiten: voorwerpen herkennen en benoemen, voorwerpen sorteren, rijen van aansluitende kenmerken vormen...

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15