Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Die verzauberten Rumpelriesen (De betoverde lawaaireuzen)
Drei Magier SpieleDie verzauberten Rumpelriesen (De betoverde lawaaireuzen)Carlo Emanuele Lanzavecchia & Walter Obert
2012
co÷peratief
vaardigheid
verzamelen
2
4
vanaf 5 Ó 8j
16' tot 45'
N-F-D-E-I
...
20,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bij dit vaardigheidsspel moeten de spelers de boomblaadjes wegduwen om de kabouters te vinden. Daarbij moeten ze heel goed oppassen voor de lawaaireuzen. Maak ze niet wakker!

Uitgebreid:

Dit spel is een combinatie tussen geheugen- en vaardigheidsspel. In de spelregels wordt een samenwerkingsvariant beschreven en een spel waarbij spelers afzonderlijk spelen. Spelers die kunnen onthouden waar de kabouters zich bevinden, moeten minder blaadjes verplaatsen. Een opdrachtkaart toont telkens een kabouter die gezocht wordt. Die worden voorgesteld door fiches die op de doos liggen. (Het spel wordt op de doos gespeeld.) Wanneer een blaadje van de doos valt, of een reus wordt omgeduwd, dan wordt de opdrachtkaart met de kabouter op uit het spel gehaald. (Deze kabouter kan dus niet meer bevrijd worden.) NU worden de blaadjes terugelegd en een nieuwe opdracht aangegaan. Wanneer de stapel opdrachtkaarten op is, is het spel voorbij. Er wordt nu geteld hoeveel kabouters bevrijd werden. Zijn het er minder dan 8? Dan winnen de reuzen, bij 8 gevonden kabouters is er gelijkspel en bij meer dan 8 winnen de kabouters. Bij het spel met individuele spelers, proberen de spelers om het meest kabouterkaarten te verzamelen. Eenvoudige spelregels sieren dit spel. Het is een plezier om het mooie ge´llustreerde spelboekje door te nemen. De prachtige illustraties verklaren de spelregels en dagen je uit om de kabouters te zoeken. Ook het materiaal werd in de typische, maar prachtige stijl vormgegeven. Dit spel vormt eens een ander co÷peratief spel: nl. de combinatie met een vaardigheid is nieuw. Spelers spelen samen om te winnen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15