Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Sandwich
Repos ProductionSandwich

Vertaling beschikbaar.

Raimbault Christophe
2013
gezellige sfeer
kaart
combinatie
3
10
vanaf 5 ŗ 8j
15'
N-F-D-ES
eenvoudig
13,00 EUR 
BelgiŽ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Sla je slag en probeer de lekkerste ingrediŽnten te verzamelen. Stel daarna de lekkerste sandwiches samen voor je medespelers en probeer zo de meeste punten te verzamelen.

Uitgebreid:

Sandwich is een heel eenvoudig spel. Het spel bestaat uit 2 verschillende onderdelen per ronde. Bij het begin van het spel krijgen alle spelers 9 kaarten. Deze leggen ze verdekt voor zich op een stapel. Nu draaien de spelers tegelijkertijd de bovenste kaart van de stapel om. Ze kijken welke kaarten de andere spelers omdraaiden en proberen zo snel mogelijk de meest interessante kaart te grijpen. De spelers doen dit 9 keer (tot de stapel kaart op is.) Nu begint het tweede onderdeel. De spelers stellen met 3 veroverde kaarten een sandwich samen, ťťn voor elke andere speler (bij meerdere spelers: voor de 3 spelers links van zich). Ze proberen daarbij in te schatten van de andere spelers lekker zouden vinden. Wanneer de sandwiches zijn doorgegeven, bekijkt elke speler de 3 gekregen sandwiches. Nu bepaalt hij welke de lekkerste is, minder lekker of helemaal niet lekker. Hij geeft respectievelijk 3, 2 en 0 punten aan de spelers die de sandwich maakten. Er kan ook gespeeld worden met als onderwerp 'de slechtste sandwich maken', 'de falende koelkast', 'geen sandwich, maar een combinatie van ingrediŽnten'... Varianten genoeg! Tof familiespel, waarbij je elkaar wat moet inschatten. Er zijn enkele kleine opmerkingen bij het spel. Zo moet je natuurlijk geluk hebben bij het grijpen van de kaarten. Ook moeten spelers zoveel mogelijk proberen om ongezien de sandwiches te maken. Anders gaan spelers punten geven per persoon en niet voor de sandwiches. Dit is zeker nodig bij 3 of 4 spelers, waar je een beter overzicht hebt op wat andere spelers doen. Om in de klas te gebruiken, raden we aan om de sandwiches/gerechten te promoten aan elkaar. Probeer maar eens om die lekkere tomaat met kakkerlakken-sandwich aan de andere spelers te verkopen!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15