Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Ka-Boom
HUCH! & friendsKa-Boom

Vertaling beschikbaar.

Fraga Roberto & Florence
2013
vaardigheid
kaart
oorlog
2
5
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
5,00 EUR 
... 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De bouwmeester bouwt zoveel mogelijk torens binnen de tijd. Daar steken saboteurs een 'blokje' voor. Ze bombarderen de torens. Af en toe volgt ook een aardbeving waardoor het bouwen nog moeilijker wordt.

Uitgebreid:

Dit is een bouwspel waarbij er heel wat hindernissen overwonnen moeten worden. Het spel zit een grote doos, waar slechts 1/3 van gevuld werd met het materiaal. Het spel bevat mooie gekleurde blokken en duidelijk getekende opdrachtkaarten. Het bombarderen gebeurt met dobbelstenen die op katapulten gelegd worden en zo worden afgeschoten. Het materiaal is van goede kwaliteit. De spelregels zijn eenvoudig. De bouwmeester bouwt, terwijl de andere spelers blokjes katapulteren naar het bouwwerk. Voor een stuk is dit een spel waarbij de ruimtelijk inzicht wordt geoefend, maar ook een actiepspel waarbij spelers elkaar hinderen. Leuk bouwspel, waar af en toe wel een scheidsrechter in de buurt zal moeten zijn!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15