Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

De Slimste Mens ter Wereld: Het Bordspel Junior
Just GamesDe Slimste Mens ter Wereld: Het Bordspel Junior

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2018
gezellige sfeer
quiz
2
4
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N
...
20,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Deze junior-variant is een versie gebaseerd op de TV-quiz van De slimste mens. Weet jij het antwoorden op de verschillende vragen in de diverse rondes? Wie weet word jij wel de slimste mens?

Uitgebreid:

Deze quiz kan, net zoals het spel voor volwassenen, bekoren. De rondes werden licht aangepast om ze voor kinderen speelbaar te maken (bv. puzzelronde: de onderwerpen staan niet meer door elkaar, maar in een rijtje waardoor de associaties gemakkelijker te vinden zijn.) Het principe blijft hetzelfde: seconden verzamelen om als winnaar uit de bus te komen. Bij de finale spelen de 2 sterkste spelers (met de meeste seconden na 4 rondes) tegen elkaar.

De onderwerpen van het spel zijn voor veel kinderen haalbaar. Toch is het moeilijker om met kinderen uit verschillende leeftijdsgroepen te spelen. Je merkte duidelijk dat de kennis bij die leeftijdsgroepen nog erg afhankelijk is van de leeftijd. Je kan wel wat sorteren in de vragen, maar wanneer er doorgeefvragen zijn, wordt dit moeilijk. (Ditzelfde geldt ook voor de combinatie met het basisspel). Ook hebben kinderen vaak meer last van de tijdsdruk. Een leuk spel, maar dus niet voor iedereen weggelegd.

Het spel is iets goedkoper dan het basisspel. Dit komt doordat het materiaal (bv. houders voor de timers) van mindere kwaliteit zijn. Maar op zich een goede keuze.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15