Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Linus Der Kleine Magier (Linus de kleine tovenaar)
Drei Magier SpieleLinus Der Kleine Magier (Linus de kleine tovenaar)

Vertaling beschikbaar.

Dirscherl Wolfgang
2012
geheugen
kans
verzamelen
2
5
kleuters
15'
N-F-D-E-I
heel simpel
16,00 EUR 
Duitsland 
... 
Onderscheiding in 2013, Duitsland, Empfehlungsliste 'Kinderspiel'   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Help de kleine Linus om de betoverde speelstukken te vinden. Onthoud goed welke stukken speelgoed niet magisch zijn, zodat je bij de volgende ronde zeker de juiste stukken neemt.

Uitgebreid:

Linus, de kleine tovenaar is op zoek naar magisch speelgoed. Telkens zijn er 5 stukken speelgoed gelijk aan elkaar, maar daarvan zijn slechts 3 stukken betoverd. Wanneer Linus een stuk speelgoed (een schijf) uitkiest en er met zijn pion op staat, komen enkel de betoverde speelgoedstukken mee omhoog. Drei Magier gebruikt hier opnieuw de 'magische magneetjes', die onzichtbaar in de schijven verscholen zitten. Bij het begin van het spel worden alle speelgoedschijven open over de tafel verspreid. De stapel aanwijzingskaarten (vierkante kaarten) wordt op een grote open stapel gelegd. De eerste speler bekijkt de bovenste kaart van de stapel en zijn pion op een overeenkomstige schijf. Komt deze schijf mee met Linus, wanneer je de pion omhoog neemt, dan is dit een magisch stuk speelgoed. Als beloning krijgt hij de schijf en de bijhorende vierkante kaart. Heeft de speler pech, en is de schijf niet betoverd, dan krijgt de speler niets. De volgende speler is nu aan de beurt. Speler moeten goed onthouden welke schijven niet betoverd zijn. Straks komt een schijf met een zelfde tekening aan bod, en dan is het natuurlijk handig wanneer je weet welke kaarten niet magnetisch zijn. Wie op het einde van het spel de meeste kaarten bezit, wint het spel. Dit is een heel eenvoudig spel voor de allerjongsten. Door de leuke tekeningen, en het 'magisch' karakter spreekt dit enorm aan. Ook de spelregels zijn opnieuw prachtig ge´llustreerd. Er worden geen varianten in het spelregelboekje opgenomen, maar we raden aan om met jongere spelers met minder kaarten te spelen dan bij het basisspel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15