Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Katzofant (Katofant)
Haba (Fex)Katzofant (Katofant)Fraga Roberto
2012
kaart
educatief
vaardigheid
2
6
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E-ES-I
oplopend
6,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Welk dier op je kaarten is het grootst? Kijk goed en maak het juiste geluid of gebaar. Maar pas op: Fex maakt het nog moeilijker met een gebaar n geluid en moet je zorgen dat je het dier niet wakker maakt.

Uitgebreid:

Dit spel behoort tot de Fex-spellen van Haba waarbij de executieve functies geoefend worden. Bij dit spel oefenen we op concentratie, flexibiliteit en werkgeheugen. Het basisspel is te spelen vanaf een jaar of 5. Dit spel is eenvoudig. Hierbij worden 2 dierenkaarten vergeleken. Spelers zoeken zo snel mogelijk het grootste dier en maken het geluid (of na afspraak: het gebaar) van dit dier. Wanneer beide dieren even groot zijn, of het zijn dezelfde soort dieren), dan grijpen de spelers zo snel mogelijk naar de Fex-pion. De snelste speler mag telkens een nieuwe kaart op de open stapel leggen en raakt zo zijn kaarten kwijt. De Fex-varianten zetten je extra aan het werk. Ook voor volwassenen is dit niet altijd even eenvoudig. Een goede training voor jong en oud. Nu komen er extra spelregels bij die getoond worden a.d.h.v. extra kaarten. Bv. Beeld het kleinste dier uit en boots het geluid van het grootste dier na. Deze extra opdrachten kunnen ook wisselen tijdens het spel. Daarnaast zijn er nog de slaapkaarten waarbij het geluid van sommige dieren niet mag worden gemaakt. (impulsen onderdrukken) Niet eenvoudig dus, maar wel een goede oefening en vaak erg plezant. Het spel doet een klein beetje denken aan de speelmethode van bv. Kakkerlakkensalade, al wordt hier een volledig andere illustratiestijl gebruikt.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15