Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Gespensterturm
Amigo SpieleGespensterturm

Vertaling beschikbaar.

Meister Heinz
2013
geheugen
coöperatief
2
6
vanaf 5 à 8j
15'
D
eenvoudig
19,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

In dit geheugenspel zoeken de spelers samen naar overeenkomstige spokentrio's. Telkens als een niet passend kaartje wordt omgedraaid gaat de klok vijf minuten vooruit. Probeer alle spookjes op tijd te wekken...

Uitgebreid:

Dit spel is een vernieuwde uitgave van 'Im Gespensterturm' dat in 1994 werd uitgebracht bij Jumbo. Het wordt nu in een ecologische versie uitgebracht. Rond het speelbord, de klokkentoren van een oud kasteel, liggen 24 ‘spookkaartjes’ verdekt op de tafel. Het is 10 uur in de avond, het spel kan beginnen!

De spelers hebben als gezamenlijk doel, de 24 spookjes ‘wakker’ te maken voor middernacht maar… de spookjes willen enkel ‘per kleur’ gewekt worden. Pas als de drie spookjes van dezelfde kleur samen gevonden zijn, worden ze wakker en verdwijnen ze in de nacht.

De spelers moeten elkaar in deze ‘memory met drie gelijke kaartjes’ voortdurend helpen want bij elke fout (tweede of derde omgedraaide kaart heeft een verschillende kleur) wordt de klok vijf minuutjes verder gedraaid en vallen de omgedraaide spookjes weer in slaap. Pas wel op: als de klok 12 keer slaat is het spel voor de spelers verloren.

Weer een prima spel van de bekende auteur Heinz Meister.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15