Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Rapido Météo
DjecoRapido Météo

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2013
geheugen
educatief
combinatie
2
3
kleuters
15'
N-F-D-E-ES
heel simpel
13,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Groene muts, roze jas, rode broek en paarse paraplu... Luister naar de omschrijving van de beer, probeer dit te onthouden en kleed daarna je beer juist aan. Wie kan dit het snelst?

Uitgebreid:

Het openen van de doos was op het eerste zicht wel wat ongoochelend: weinig materiaal in vergelijking met de grootte van de doos. Dit blijkt enkel maar het eerste moment te zijn... Je wordt op slag vrolijk door alleen nog maar naar het materiaal te kijken. Opnieuw zorgde Djeco hier voor prachtige kleuren: zelfs de binnenkant van de doos past bij de kleuren die gebruikt worden voor het materiaal. Het materiaal (kleertjes, beren) is heel dun, maar wel van voldoende kwaliteit. De kaarten zijn van karton, maar mochten toch iets steviger. Alle materiaal zit los in de doos. Het spel is bedoeld voor 3 spelers. Naast een geheugenspel en een reactiespel is het ook een taalspel, waarbij omschrijvingen worden gegeven. Spelverloop: Elke speler neemt een aankleedbeer. De kleertjes liggen in het midden van de tafel. (Van elk kledingstuk en accessoire zijn 2 exemplaren beschikbaar). De stapel kaarten wordt verdekt op de tafel gelegd. De eerste speler neemt een kaart terwijl de andere spelers hun ogen sluiten. Deze speler omschrijft de kaart. Hij zegt of het koud of warm weer is en of het regent. (Dit wordt door symbooltjes aangeduid.) Daarna beschrijft hij de voorwerpen en kledingstukken van de beer. Wanneer hij klaar is met omschrijven, zoeken de andere spelers zo snel mogelijk de juiste voorwerpen en kleden de beer aan. Wie als eerste de beer helemaal juist aangekleed heeft, is de winnaar van de ronde. In de variant voor 2 spelers beschrijven de spelers elk om beurten hoe de beer eruitziet. Voor de allerjongste spelers raden we aan om tijdens het omschrijven van de beren, de kledij al aan te trekken. Pas later laat je de zaken dan ook onthouden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15