Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Rouge Jaune Vert
GigamicRouge Jaune Vert

Vertaling beschikbaar.

Burkhardt Gnter
2012
kaart
gezellige sfeer
combinatie
2
6
vanaf 5 8j
16' tot 45'
F
eenvoudig
11,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Leg je zwart aan of mag dat niet? Leg een kaart aan waarbij de kleuren en aantallen steeds wisselen. Wie kan als eerste het juiste aantal kaarten op een rij leggen zonder fouten te maken?

Uitgebreid:

Een hele pak kaarten wordt verdekt en verspreid op de tafel gelegd. Alle kaarten liggen kris kras door elkaar. Bij het startsein gaan alle speler individueel op gelijktijdig aan het werk. Elk maakt een rij voor zich. (De lengte van de rij hangt af van het aantal spelers). Hoe maak je een rij? Op elke kaart staat een woord, een kleur en een hoeveelheid. De eerste kaart wordt gewoon open gelegd. De tweede kaart moet in alle drie de eigenschappen verschillen met de vorige kaart: het woord, de kleur en het aantal moet verschillend zijn. een speler pakt de kaart op en legt hem aan in de rij. De volgende kaart moet dan weer verschillen van de tweede kaart. Wie denkt dat hij zijn rij kon afmaken, roept STOP. Daarna worden alle rijen gecontroleerd en gaan foute kaarten uit de rij (vanaf de foute kaart gaan ALLE kaarten uit de rij). Wie de langste rij overhoudt, mag als eerste een scorekaart kiezen. Zo worden punten verzameld. Een aangenaam, maar 'zenuwslopend' spelletje. Het is leuk om dit spel n keer te spelen. Maar daarna heb je het wel even gehad. Leuk als instapspel of als spel om te eindigen. Je kan geen volledige avond vullen met het spelen van 'rouge-jaune-vert'. In tegenstelling tot het Nederlandstalige doosje, werd dit spel in een blikje doosje uitgebracht.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15