Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Landen van Europa
Haba (Terra Kids)Landen van Europa

Vertaling beschikbaar.

Nikisch Markus
2012
educatief
quiz
renspel
2
4
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N-F-D-E-ES-I
moeilijker
18,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Met dit spel oefen je op een speelse manier de landen van Europa in. Je helpt enkele toeristen hun weg te vinden. Kun jij de landen aan duiden op een kaart? Of ken je al de vlaggen en de hoofdsteden?

Uitgebreid:

Een hele leuke manier om op een speelse wijze de landen van Europa te leren. Het materiaal is verzorgd en duidelijk. De spelregels zijn eenvoudig. Er wordt ook een extra moeilijkheid voorzien voor echte kenners. De leeftijdsgroep die dit spel zal spelen is eerder beperkt: leeftijd 11 tot 13 jaar. Op de doos staat dat het spel reeds te spelen is vanaf 8 jaar. Dat is toch iets wat wij betwijfelen. Wie dit spel speelt zonder enige voorkennis, zal gedemotiveerd raken. We raden het eerder aan om dit spel pas te spelen wanneer er toch iets van aardrijkskundige kennis aanwezig is. Dit spel is ideaal om in de klas te gebruiken. De laatste speler die spelleider is, is in het voordeel. Het is een renspel en alle spelers die spelleider zijn in een ronde, kunnen in deze ronde geen punten verdienen. Het is daarom aan te raden om met een vaste spelleider te werken, of om een vast aantal ronden te spelen, zodat niemand minder punten kan scoren. Opmerkingen van onze contactscholen: Het is een leuk spel, voor leerlingen van het 6de jaar is het leren & spelen tegelijkertijd. Via deductie selecteren en de juiste info achterhalen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15