Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Tik...Tak...Boem!
Jumbo (Hausemann en Htte)Tik...Tak...Boem!

Dit spel heeft een educatieve meerwaarde.Klik hier om naar eerste indruk te gaan.

Los Rodriguez
1999
taalspel
gezellige sfeer
2
12
vanaf 13 15j
16' tot 45'
N
heel simpel
13,00 EUR 
Nederland 
 
Onderscheiding in 1998, Frankrijk, Engeland, Nederland, As d'Or de Cannes, The Daily Telegraph Game of the Year, Spel van het Jaar   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Iemand krijgt de opdracht om een woord met welbepaalde begin- of eindletters te bedenken. Vervolgens geeft hij de bom door en moet zijn buur ook zo'n woord vormen. Ontploft de bom, dan scoor je een minpunt.

Uitgebreid:

Het was lang geleden dat we met volwassenen aan tafel nog zon plezier beleefd hebben. Het doosje bevat een bom (op batterijen...) die begint te tikken en na een zekere tijd ontploft. Op tafel liggen 55 kaarten met lettercombinaties (CHT, ONK, AT, GER, ANK,...). De speciale dobbelsteen bepaalt of de lettercombinatie niet aan het begin van het woord, of niet aan het eind van het woord of om het even waar in het woord mag voorkomen. De speler die aan de beurt is, doet drie dingen: hij gooit de dobbelsteen, drukt op de startknop van de bom, pakt het bovenste kaartje van de stapel, draait het om en zoekt zo vlug mogelijk een woord waarin de lettercombinatie voorkomt op de plaats die door de dobbelsteen bepaald werd. Vind je een woord dan geef je de bom door. Zo gaat de bom van hand tot hand, terwijl de spelers hun best doen om een woord te vinden dat aan de eisen voldoet. De speler die de bom in handen heeft op het moment dat de bom ontploft is de verliezer van de ronde. Hij krijgt het letterkaartje waarna hij een nieuwe ronde start. Een partij duurt 13 kaartjes. Wie nu de minste letterkaartjes bezit, wint het spel. Dit explosief Pim-pam-pet-spel heeft ons enorm bekoord.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15