Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

L'île aux pierres précieuses
HabaLBiella Herbert
2011
vaardigheid
rekenen
educatief
2
4
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
18,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Twee dobbelstenen vertellen je samen hoeveel schatgaten zich op een eiland bevinden. De spelers gaan op zoek naar dit aantal gaten op de onderkant van 2 kaarten. De snelste verdient de grootste edelsteen.

Uitgebreid:

Plezant Haba-spel waarbij kinderen al tastend op zoek gaan naar 'schatgaten'. Deze gaatjes zitten aan de onderkant van de kaartjes. Wie de tijd neemt om rustig de gaatjes te tellen, heeft he wel even mis. Want ondertussen zijn alle andere spelers ook aan het zoeken. Wie als eerst het juiste doelgetal kent (door de twee cijfers op de dobbelstenen op te tellen) en daarna het juiste aantal gaatjes vindt, mag het rode schip nemen. De tweede en derde persoon nemen respectievelijk de blauwe en groene boot. Bij elk scheepje past een edelsteen. De rode is de grootste. Blijkt de eerste speler juist geteld te hebben, dan verdient hij de rode edelsteen. Is het fout, dan geeft hij alles door aan de tweede speler, enz. Op het einde van elke ronde worden nieuwe edelstenen klaargelegd. Wie op het einde van het spel de meeste punten heeft, wint. De punten zijn afhankelijk van het aantal edelstenen die een speler heeft, maar ook van de grootte van de edelstenen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15