Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Animouv
DjecoAnimouv

Vertaling beschikbaar.

Giordano Philip
2016
strategie
speel op een rij
verzamelen
2
4
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
16,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Verzamel zoveel mogelijk dierkaarten. Een dierkaart win je door de 3 afgebeelde dieren op 1 lijn te plaatsen op het spelbord. De speler die aan het eind van het spel het meeste dierkaarten heeft, wint het spel.

Uitgebreid:

In het spel Animouv is het de bedoeling om zo snel mogelijk de 3 dieren van je opdrachtkaart op een lijn te plaatsen. Dit kan zowel horizontaal, verticaal als diagonaal.

De speler aan zet verplaatst n dierenpion. Dit kan ofwel naar een leeg vakje; ofwel 'springt' de dierenpion over 1 of meerdere andere pionnen. Voorwaarde is wel dat de dierenpion direct naast de andere pion staat en dat het vakje er achter leeg is. Het is ook mogelijk om meerdere sprongen na elkaar te doen.

De speler die de 3 dieren van zijn opdrachtkaart naast elkaar geplaatst heeft (volgorde is niet belangrijk), wint deze kaart en mag een nieuwe nemen. Het spel eindigt wanneer alle kaarten verdeeld zijn. De speler met het meeste opdrachtkaarten wint het spel.Animouv is niet het beste spel van Djeco. Ergens zit er wel potentieel in... Je hebt een stuk inzicht nodig, planning... maar zeker ook een portie geluk! Wanneer de dieren, van je opdrachtkaart, telkens heel ver uiteen staan, kan dit heel frustrerend zijn!

Wij hadden ook liever gezien dat de dieren, op de opdrachtkaart, in een 'te volgen' volgorde zouden staan. Dit maakt het spel iets moeilijker, maar ook heel wat strategischer.

Er zijn betere spellen op de markt in dit genre!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15