Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Lakota
White Goblin GamesLakota

Vertaling beschikbaar.

Proux Philippe
2013
vaardigheid
deductie
constructie
2
6
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N
eenvoudig
24,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Probeer als eerste al je houten staafjes op het speelbord te plaatsen door te zoeken naar een plaats waar je een brug kan bouwen. Want daardoor mag je in je beurt een extra staafje plaatsen.

Uitgebreid:

60 houten staafjes worden onder de spelers verdeeld. Die staafjes zijn ongeveer 5 cm lang. Het cirkelvormig speelbord heeft een diameter van 23 cm. Bij je beurt plaats je een eigen staafje op het speelbord. In het begin kan iedereen redelijk vlot staafjes plaatsen die ver genoeg van elkaar liggen om te vermijden dat andere spelers op die reeds geplaatste staafjes kunnen bouwen. En toch zal iemand zo'n brug kunnen bouwen. Als beloning mag die speler een extra eigen staafje plaatsen (waardoor de kans dat hij eerder al zijn staafjes kan uitspelen groter wordt). Staven die als onderlegger gebruikt worden voor een brug, mogen niet opnieuw als steun van een nieuwe brug gebruikt worden. Je mag ook geen staafje plaatsen op meer dan twee onderleggers. En de staafjes mogen uiteraard ook niet rechtop geplaatst worden. De eerste speler die al zijn eigen staafjes kan uitspelen, wint het spel. Lakota is een heel vlot interactief legspel waarbij iedereen hoopt dat de vorige speler een fout maakt waarvan hij kan profiteren.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15